Брифинг за ученике

Када сам први пут боравила у Египту, водич је одмах по доласку заказао кратак брифинг у лобију хотела. Тај састанак још увек памтим, јер је био веома користан за све нас који смо се нашли у једној потпуно непознатој земљи са другачијим начином функционисања од оног на које смо навикли.

Ванредна ситуација која нас је, потпуно неспремне, затекла средином марта, помало подсећа на ону из Египта. Због тога сам одлучила да својим ученицима једном недељно држим кратак брифинг о активностима које их у току наступајуће седмице очекују. Иако у раду са њима користим Мудл, а са неким одељењима Гугл-учионицу, одабрала сам  подкастинг, јер ми је најједноставније и најприродније било да им се обратим гласом.

Укуцала сам у Гугл: free podcasting tools и након кратког претраживања одабрала сервис под називом Anchor.  Сам назив алата, који у преводу на српски означава сидро, дакле нешто укотвљено, усидрено, сугерише једноставност уграђивања на друге платформе.

Анкор у Мудлу
Анкор у Гугл-учионици

Може се снимати директно на сервису (иконица микрофона), или направити снимак на  неком другом уређају, па га помоћу два клика пребацити на Анкор. Ја користим ову другу опцију – снимам мобилним телефоном, јер ми је то најпрактичније, а и звук је сасвим коректан.  Сваки нови снимак додаје се као нова епизода – све снимљене епизоде остају на посебном сајту на ком их је могуће и коментарисати, а свака појединачна епизода може се уградити на неки други сајт.

Анкор је, као и већина веб-алата, прилично интуитиван за коришћење и потпуно прилагођен кориснику. Много је важнија вештина уобличавања поруке. А ово је право време да вежбамо и то – начин како се обраћамо својим ученицима.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s