Ловци на благо

Људску имагинацију одувек је распаљивала прича o скривеном благу. Аргонаути су трагали за златним руном, Индијана Џонс за изгубљеним ковчегом, белосветски авантуристи за тајанственим теретом потонулих бродова. А ми смо о свему томе читали, гледали и маштали да ћемо се једног дана и сами отиснути у потрагу за скривеним благом. Чак ни XXI век, по много чему специфичан, није потиснуо ову авантуристичку црту људског бића, чак шта више,  додатно ју је распламсао, проширујући место потраге на дигитални свет.

Лов на благо као наставна активност

Може ли се узбудљиви лов на благо претворити у наставну активност, исто тако узбудљиву и неуобичајену? Одговор је без сумње позитиван и о томе сам већ писала у свом чланку  Учење на отвореном.

Сасвим случајно сам пре неколико дана, разговарајући са новопридошлим члановима новинарсе секције, добила још један позитиван одговор на ово питање. У питању је занимљив и узбудљив хоби – како су га сами описали, под називом Геокешинг (Geocaching). Иза овог назива крије се рекреативна активност који се одлично уклапа у дефиницију учења на отвореном. Модерни ловци на благо користе џи-пи-ес пријемник или мобилни телефон за скривање и тражење контејнера, названих „геокеш“, на одређеним локацијама означеним координатама, по целом свету.

Геокеш капсула

Више о томе, можете прочитати у чланку  Адриана Вукојевића Геокешинг – занимљив и узбудљив хоби. Читајући га, добила сам нове идеје које ћу поделити са вама након, надам се успешне, реализације.

Позивам вас прочитате Адрианов чланак и  оставите коментар испод њега.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s