Галерија Мали пројекат из географије

Алекса Попадић је наставник географије из Краљева који у својој настави примењује иновативне наставне методе уз употребу ИКТ. Како сам каже, предмет који предаје је идеалан за то.

Овај млади наставник је носилац више награда на  конкурсу Дигитални час, аутор бројних стручних и научних радова, креатор веб-сајтова намењених настави географије, предавач на конференцијама.

Мали пројекат из географије напуни је конференцијску салу
Мали пројекат из географије напунио је конференцијску салу

За себе каже:

„Први пут сам пожелио да радим у школи и пре него што сам у њу пошао. Жеља да будем наставник географије појавила се када сам се сусрео са овим предметом, а уз сјајне наставнике током основне школе и гимназије, та жеља је лако прерасла у одлуку о будућем позиву… И после неколико година рада, ентузијазам који сам осетио пре првог одржаног часа још увек постоји сваки пут када улазим у ново одељење. Трудим се да моји ученици заволе географију, као и да препознају важност географске (картографске) писмености и опште културе коју из овог предмета могу да добију, за будуће школовање, а још више за живот.“ (из дигиталног портфолија Алексе Попадића)

На конференцији Нове технологије у образовању представио нам је пројекат у коме ученици користећи веб алате креирају наставне материјале који учење чине лакшим и занимљивијим.

Разговарали смо у блогерском ћошету о његовом малом географском пројекту, о томе како ученици уче и о  професионалном усавршавању наставника.

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s