MachinEVO 2014

У понедељак, 13. јануара, почиње петонедељни онлајн курс необичног назива MachinEVO, чија је тема креирање образовних филмова у виртуелном свету Секунд Лајф.  Овај бесплатни семинар намењен је наставницима језика (али су добро дошли и сви остали), како онима који већ имају искуство са виртуелним световима и уроњеним учењем, тако и потпуним почетницима.

Machinevo014_001Полазници овог семинара ће се упознати са основним техникама израде кратког филмова, начином на који се израђују и постављају на неки од видео канала (Вимео, Јутјуб…), научиће да користе емоције, гестове, анимације, специјалне ефекте и различите контексте за креирање филмова за учење језика. Семинар ће се одржати на виртуелној локацији  EduNation I, па је због тога неопходно да сваки полазник креира свог дигиталног представника, односно аватара. 

Они који се до сада нису упуштали у овакву авантуру, не треба да се устручавају и плаше, јер подршка ментора изванредна, а не изостаје ни оно што се зове вршњачка подршка и вршњачко учење.  Предавања су  занимљива и неуобичајена, радионице прилика да испољите своју креативност и повежете се са наставницима из других земаља, а дискусије о педагошким аспектима коришћења виртуелних светова могу да помере ваше досадашње поимање наставе и учења и прошире видике.  И што је најзанимљивије, увек можете да посетите ову виртуелну локацију, самостално је истражите и пронађете неко лепо место за одмор.

Machinevo014_003

Ако се одлучите да присуствује овом курсу, још није касно да се пријавите што можете учинити једноставним укључивањем у Гугл заједницу на страници:  http://tinyurl.com/machinevogoogle. Основна упутства, преглед активности и корисни ресурси, као и све остале важне информације  везане за семинар налазе се на  главној страници курса.

Добро дошли!

Добродошлица

7 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s