Дигитални урођеници и електронска пошта

Да ли су наши „дигитални урођеници“ и функционално дигитално писмени и умеју ли да користе електронску пошту на квалитетан начин

ЧАСОПИС ЗА НАСТАВНИКЕ "Партнер у учењу"

Електронска пошта је један од првих најважнијих сервиса које је подржала интернет комуникација. Коришћење електронске поште је незаобилазно у пословном окружењу и упркос све већој употреби Скајпа, Твитера и Фејсбука није истиснуто ни у личној комуникацији било да је она само између две особе или између више особа. Упркос томе, наши ученици, као дигитални урођеници, сами не осећају потребу да савладају коришћење електронске поште, и засада владају самоуверено само комуникацијом на Фејсбуку. Да ли је то довољно, ко је дужан да припреми наше ученике за будућност писане комуникације наставник информатике и рачунарства, наставница српског, неко трећи, или би требало да прихватимо одбијање ученика да уче коришћење електкронске поште коју сматрају застарелом и досадном?  Чланак наставника српског језика Југославе Лулић са промишљањем на ову тему можете прочитати на овој вези (0.2МБ, DOCX).

123

View original post

One comment

  1. Bojim se da je digitanlnim urođenicima na prvom mestu brzina i dostpunost informacija i da pritom uopšte ne vode računa o pravopisu i ostalim tricama i kučinama pravilne upotrebe jezika. Sleng, poštapalice i iskrivljen, da ne kažem, posrebljen engleski jezik je u širokoj upotrebi a ekonomičnost u jeziku je dobila svoj najjeziviji oblik.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s