Семинар ИЗСИКТ – најава

Технологија, интернет и медији у комбинацији са добрим подучавањем, могу револуционарно унапредити образовање. Sir Ken Robinson

22

Ако се осврнемо око себе видећемо младе људе, децу и средњошколце, који на улици, школском дворишту, у кафићима, код куће, куцају поруке на мобилним телефонима, твитају, играју игрице, придружују се различитим онлајн заједницама, снимају и објављују клипове на Јутјубу. Они једноставно не могу да замисле живот без мобилних телефона и интернета. Међутим, иако су ова два продукта савремене цивилизације револуционарно променила начин на који комуницирамо, радимо и учимо, употреба мобилних телефона у школи, на часу, сматра се ометањем наставе и забрањена је, а приступ интернету онемогућен или ограничен.

Уместо да бранимо и ограничавамо, зар не би било боље да могућности које технологија нуди искористимо за мотивацију ученика и побољшање квалитета наставе? Како то да учинимо, на који начин, којим методама, приступом? 

У XXI веку улога наставника је комплексна и сложена. Он треба да остане добар предавач, али и да буде више од тога, ментор и организатор, неко ко ослушкује, усмерава своје ученике и помаже им да у новим условима стекну добро образовање. Да би све ово могао да постигне, он мора константно да учи и усавршава се имајући у виду да је у 21. веку образовање  најзначајнијим ресурс, а добар наставник  његов кључни фактор.

Пре две године била сам, заједно са Душом Вуковић и 50-ак иновативних наставника из различитих земаља света,  учесник на међународном институту за наставнике „Партнер у учењу”, у Редмонду у САД. Знање и искуства која сам тамо стекла о иновативним начинима подучавања и интеграцији вештина 21. века у наставу, одлучила сам да поделим са наставницима у својој земљи. Стога смо Душа и ја акредитовале семинар помало рогобатног назива, иза кога се крију одговори на многа питања која муче данашње наставнике, а пре свега на питање  како смањити јаз између школе и живота изван ње и пружити ученицима адекватно образовање за 21. век.

IMG_0892  ПИЛ институт за наставнике

Семинар почиње 19. маја 2014. на адреси: http://www.21.kreativno.rs/.

Више о искуствима са ПИЛ института можете прочитати на овој вези: http://eduobr.blogspot.com/2011/08/httpwwwbloggercomimgblankgif.html

Пријаву за семинар Изградња знања, сарадња и употреба ИКТ у школи 21. века, можете преузети овде.

prijava_IZSIKT_maj

4 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s