Комуникација у облаку–Војстред (VoiceThread)

Живот и рад у 21. веку  све чешће изискују од нас онлајн комуникацију и сарадњу  и све је више алата који подржавају ове вештине. Један од њих је и Војстред, својеврстан медијски агрегат који омогућује корисницима да постављају и деле различите артефакте на интернету.  На први поглед сличан Слајдшеру и другим сервисима који служе за постављање и дељење презентација, Војстред нуди оно што њима недостаје: сарадњу директно на мрежи.

Овај мултимедијални алат омогућује групну комуникацију између људи окупљених око исте теме смештену на једном месту. Коментари се могу остављати на различите начине: путем микрофона или телефона (аудио записи), веб камере (видео записи), тастатуре (текстуалне поруке).

20.1

У току снимања коментара могуће је и цртати по презентацији (Doodling) што рад на њој чини занимљивијим, а саму презентацију са коментарима могуће је врло једноставно уградити на други сајт, па чак и платформе за управљање учењем попут Мудла. Додатне предности овог програма су у могућности креирања вишеструких идентитета (аватара), модерирања коментара, подршке различитих стандардних формата, извожења на МП3 плејере, де-ве-де, директно на рачунар, и наравно, све то без инсталације.

Могућности у настави

Војстред у настави можемо користити у функцији развијања дигиталне писмености, неговања језичке културе, подстицања критичког мишљења и креативности,  за евалуацију постигнућа на часу. Посебна драж овог алата је у томе што подстиче групни рад и сваком ученику даје прилику да се изрази на начин на који жели (аудио, видео, текст) као и да се надовеже на коментар другог ученика. И све то уз коришћење омиљеног медија – интернета.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s