Скајп у учионици

Већина корисника интернета је упозната са могућностима Скајпа (енг. Skype), једног од водећих алата намењених различитим облицима синхроне комуникације (чет, аудио-визелна комуникација, дељење докумената).  Мање су познате могућности овог алата у настави.

Skype in the classroom

Наставницима који желе да учествују у сарадничким пројектима  однедавно је на располагању  глобална заједница  Skype in the classroom . На овом месту могу пронаћи занимљиве сарадничке пројекте, повезати се са наставницима са којима деле слична интересовања (или предају исти предмет), пронаћи инспиративне примере наставне праксе, па чак позвати гостујућег предавача са другог краја света на свој час.

13.10

Прикључивање овој глобалној заједници је једноставно. Потребно је само да се региструјемо на адреси: http://education.skype.com/ користећи постојећи Скајп налог, уредимо профил и наведемо своја  интересовања и очекивања.

Након што смо се ригистровали можемо да кренемо у потрагу за одговарајућим сарадницима,  корисним ресурсима,  интересантним пројектима, или, ако то желимо, можемо креирати  сопствени пројекат и позвати друге да нам се прикључе.

скајп

Замислите само каква би то незаборавна авантура била за наше ученике: сарадња са вршњацима из различитих крајева наше земље, других земаља, па чак и удаљених крајева света,  у истраживачком пројекту! И све то без напуштања учионице.

5 comments

  1. Jugoslava, imala sam to zadovoljstvo ,skajpom zajednički čas sa koleginicama iz Niša i Kragujevca, ja sam nazvala video most. Jeste veliko iskustvo, mada, ima i problema. Imala sam problem sa konektovanjem. Prošle godine koleginici u školi pola sata pre časa nestane struja. Ali, zadovoljstvo učenika i nas, nastavnika, nema cene.

  2. Predala sam projekat ( oktobra) Ministarstvu obrazovanja -Saradnja sa dopunskim školama , nema odgovora. Šteta, bila bi to odlučna saradnja sa Švajcarskom, ili bilom kojom školom u dijaspri. Obostrana korist, povezivanje učenika sa maticom i naša iskustva sigurno bi doprinela napredku nastave.

  3. И ми смо нешто слично покушали раније и били одбијени. Штета. Немојте одустајати. Биће сигурно још прилика. Идеја је одлична.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s