Innovative Education Forum

WWEIF SLIKA  moskva

Форум иновација у образовању (Innovative Education Forum) организује Мајкрософт у оквиру свог програма Партнер у учењу који је настао 2003. године, са циљем унапређивања образовнo-васпитне праксе уз помоћ ИК технологије, развијања педагошких вештина потребних за живот и рад у 21. веку, али и стварања мреже креативних наставника из целог света.

Европски образовни форум се од 2004. организује сваке године у марту у другом европском граду, да би се крајем године на Worldwide Innovative Education форуму окупили едукатори из целог света. Идеја Мајкрософта је да образовање, као најважнији ресурс у глобалном друштву знања, треба да буде доступно свима и у том циљу промовише креативне наставнике и стимулише иновативне приступе настави.

Форум је такмичарског карактера и у њему учествују наставници који су се својим пројектима квалификовали на националним такмичењима, у оним земљама у којима постоји програм Партнер у учењу (Partners in learning). Наставничке радове подељене у неколико категорија, оцењује стручни жири, али и сами наставници, да би се последње вечери овог престижног дешавања, проглашавали победници који уједно постају и учесници Светског Форума.

Захваљујући партнерству Мајкрософта и Завода за унапређивање образовања и васпитања, које је изнедрило пројекат Креативна школа, и српски наставници су добили прилику да своје иновативне идеје и достигнућа поделе са просветарима из Европе и целог света.

Колико су наши наставници били успешни, сведоче награде које су освајали четири године за редом (што је пошло за руком још само наставницима из Велике Британије): Катарина Вељковић – прво место, за рад Programming a LEGO NXT robot in Microsoft Robotics Studio (Париз 2007), Душа Вуковић – треће место, за рад Exploring science through blogging (Загреб, 2008), Славица Јурић – прво место, за рад THE STORY ABOUT BREAD – From the ground, across bread to heaven (Беч, 2009) и Југослава Лулић – друго место за рад: Journey through Space and Centuries (Берлин, 2010). Ове наставнице представљале су Србију на светским такмичењима у Хелсинкију, Хонг Конгу, Салвадору и Кејптауну.

pobednice

Ове године Европски форум иновација у образовању одржаће се од 22. до 24. марта у Москви. Србију ће представљати Снежана Марковић и Нада Пуртић, са победничким пројектима у категорији средњих и основних школа на националном такмичењу Креативна школа 2010.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s